VÄGAR KORSADES

OCH COVERY DESIGN SÅG SITT LJUS

Även om Covery Design inte såg ljuset förrän så sent som 2019, föddes egentligen idén till att starta något eget långt innan dess. Vi som ligger bakom Covery Design kommer från olika bakgrunder inom bygg- och möbelbranschen och tillsammans har vi 75 års samlad erfarenhet av att tillverka inredning till kontor, kök och butik. Ibland vet man inte riktigt hur eller när vägarna möts men en dag gjorde dom det, och då visste vi att det äntligen var dags. Att idag få driva något eget tillsammans och att designa våra egna produkter känns helt fantastiskt!

Nu är vi här. Vi har samlat ihop våra kontakter och erfarenheter genom åren så att vi kan skapa våra egna, genuina produkter. Vi har som mål att allt ska kunna produceras här i Småland med omnejd, för vi vet att här finns kunskapen och viljan att skapa och förverkliga produkter och idéer med ett stort mått av kärlek för design. Vi tror på socialt ansvar, att det ska vara rättvist producerat men också på att vi måste ta hand om vår natur. Därför har vi valt material från skogsbruk som tar ansvar för miljön. Vi väljer en lack utan giftiga ämnen och vi gör det också möjligt att återanvända befintliga möbler. Ge möblerna nytt liv, med nya moderna fronter, istället för att slänga ut dem. Slit och släng eran är nu över!

Vi hoppas att få sprida vidare glädjen som vi känner över design och inredning och samtidigt inspirera dig själv till att designa en möbeln som du kommer att älska.

Ta en titt på våra produkter

Ben

Kollektion

Beslag